Évinger Gabriella  Kineziológus, SVT alkalmazó  Tel: +36302913765

Minden jog fenntartva ©  2010

 Magamról     Linkajánló     Kapcsolat

Kineziológia

Spirituális Választerápia

Arolo Tifar

Rang Dröl

Acu-tape


Évinger  Gabriella  kineziológus

Mi az Acu-Taping?

Az Acu-Taping egy új terápiás eljárás, melyet sikerekkel alkalmaznak ízületi és izomfájdalmak esetén. Az Acu-Taping kidolgozása a japán Kenzo Kase orvos-kiropraktőr nevéhez fűződik és a 70-es évekre nyúlik vissza. Az addig ragasztószalagokkal és kötésekkel rögzített és nyugtatott ízületek és izmok ötletéből indult ki a japán orvos, s kifejlesztett egy nyújtható, mozgékony szalagot.

Az Acu-Tape szalagot felragasztjuk a bőrre, ennek köszönhetően az alatta futó izmok a test mozgása során a rugalmasan rögzített bőr alatt fognak elcsúszni.
Az Acu-Taping során a ragasztott, így rugalmasan rögzített, feszített bőrfelület egy fokozott nyirokmasszázst, így nyirokkeringés-serkentést valósít meg, ezen felül olyan receptorok kapnak állandó ingerlést, melyek a szervezet természetes fájdalomcsillapító-rendszerét aktiválják.
Az Acu-Tape a ragasztás, rögzítés során megemeli a bőrt, így az alatt a szöveti nyomás csökken, ami a nyirokáramlást serkenti. A szövetek pedig a kötés alatt is mozogni tudnak, hiszen a szalag rugalmas és nyúlékony, tehát a mozgás által a szövet természetes gyógyulási folyamata gyorsul.
Ahol gyulladás található, s ott az Acu-Tape szalaggal a nyirokkeringést serkentjük, ott a szövet gyulladáscsökkentő folyamatai is lényegesen rövidebb idő alatt folynak le.

Az Acu-Tape ragasztás csökkenti izmok és az izületek terhelését, igénybevételét, segíti az izommunkát és az izmok működést, továbbá javítja a nyirokáramlást.Mikor használjuk az Acu-Tapinget?


-izomfájdalmak, húzódások, rándulások, sportsérülések,
-izomlazítás,
-ízület megtámasztása,
-ízületi és porckorong-problémák,
-fájdalomcsillapítás /hátfájás, derékfájás, teniszkönyök, stb./,
-mozgásfunkció javítás,
-nyirokáramlás serkentése, lymphoedema kezelésére.


Anyag összetétel:
Pamut 72%, 3% spandex, akril polimer 10%-, etil-acetát 15%.

Legritkább esetben okoz bőrirritációt.